III. kerület, Velence utca – tégla lakás

Ár:

Alapterület: 36 m2

Szobák: 1

Ingatlan állapota: közepes állapotú

Típus: tégla lakás

Komfort: komfortos

Épület szintjei: 3

Lift: nincs

Belmagasság: 3 méternél alacsonyabb

Légkondícionáló: nincs

Akadálymentesített: nem

Tájolás: délnyugat

Kilátás: utcai

Fűtés: gáz konvektor

Kertkapcsolat: nincs

Parkolás: utca, közterület

ELADÓ a III. kerület Óbuda-Filatorigát városrészének Flórián téri csücskénél egy csendes(!), 36 m2-es (tágas, akár másfél szobássá alakítható) garzonlakás. Jó lehetőség fiataloknak (egyedülállóknak és pároknak is) első lakásnak, befektetőknek (kiadásra) és akár idősebbeknek is – a remek közlekedés miatt.

Az ingatlan egy tégla építésű társasház földszintjén helyezkedik el – az elmúlt években mindig ki volt adva. Állapota közepesnek mondható: komolyabb műszaki jellegű probléma nincs, nem vizesedik, abszolút lakható, minden berendezés jól működik, állagát pedig megőrizték. Mégis, mai szemmel esztétikailag és gépészetileg felújítandó: régi az elektromos hálózat, a fűtésről pedig egy parapetes gázkonvektor gondoskodik. Felújítás esetén – szemben egy panellakással – a vezetékek egyszerűen süllyeszthetők a falba (hála a könnyen véshető téglafalaknak), míg a konvektort ma már lehetőség van hűleadós kondenzációs kazánra cserélni párszázezer forintért. Kis lakás lévén nagyon alacsony fenntartási költségek jellemzik most is; azonban a fentieken túl 2 ablak és 1 ajtó csere után hőtechnikai szempontból még kedvezőbb lesz a rezsije, némi átalakítás után pedig akár hálószobaként is fog tudni funkcionálni a jelenlegi konyha. Mivel nem nagy a lakás mindezek a felújítási költségek is mérsékeltek lesznek amellett, hogy 36 m2 alapterület bőségesen elegendő teret biztosít 1-2 lakó számára, a legfőbb funkciójú helyiségekkel.

A lakás a Vörsvári út közelsége ellenére rendkívül csendes, mivel a szemközti panelház szinte minden zajt felfog – értelemszerűen valamennyire be is árnyékolja a lakást, de a déli órákban még így is kellemesen világos nyáron, de épp nem annyira, hogy feltétlen indokolt legyen klíma használata. A paneles kilátást pedig kellőképp ellensúlyozza a ház előtt elterülő füves terület és fák látványa!

TÁRSASHÁZ

kívülről-belülről rendben van, esztétikailag és műszakilag is karban tartják, legutóbb teljes felújításon esett át a tető. A lakóközösség szintén csendes, a szomszédok kedvesek és barátságosak, vegyes korosztállyal. A ház mögött található egy elkerített, gondozott kert játszótérrel, a lakáshoz pedig tartozik a pincében egy privát használatú, zárható tároló.

LOKÁCIÓ

A Flórián téri park egy óriási zöldterülettel biztosítja a kikapcsolódást a környéken élők számára. A parkot folyamatosan karban tartják, gondozzák; nemrég több facsemetét is ültettek. A bejárattól 1-3 perc sétatávolságra találhatunk pékséget, kisebb étkezdéket (és a ház mellett a Pizza Paradicsom nevű remek éttermet is), dohányboltot (méghozzá nemzetit! :), virágárust, háztartási boltot, de 5 perc sétával elérhető patika, ruhaüzlet, cipész, fogorvos és a Vörösvári úti szakrendelő is, szombatonként remek piaccal a parkolójában. Habár az itt lakóknak a szombatot sem indokolt kivárniuk, hiszen kb. másfél perc séta az Óbudai piac, ahol minden nap friss termelői árut vehetünk magunkhoz, a Flórián Üzletközpont pedig az imént felsoroltak mellett drogériával, postával, edzőteremmel, további éttermekkel és még sok egyéb üzlettel, kikapcsolódási lehetőséggel várja a környéken élőket, hogy az aluljáróban lévő, messzeföldön híres lángosozóról ne is beszéljek. A családosoknak pedig a legfontosabb: 2 bölcsőde, 6 óvoda, és 3 általános iskola 3-8 perc sétatávolságra. A Duna part és a Margit sziget szintén sétatávolságra van, míg a Budai hegyek – Hármashatárhegy is csak negyed óra busszal.

KÖZLEKEDÉS

A tömegközlekedés remek, 2 percen belül buszmegálló (118B, 137, 218, 237, 901) 5 percen belül van az 1-es villamos Flórián téri vagy Vörösvári úti megállója is, további buszok a 9, 34, 1 és 918, 923, 934 éjszakai buszok. A ház előtti parkolóutcában és környéken a kerületieknek 2500 Ft-os éves díj után ingyen parkolnak. Tömegközlekedéssel és autóval is pár perc a belváros, míg utóbbival 2 perc alatt már az árpádhídon vagyunk, 10 percen belül pedig az M0 és M3 autópályákon, vagy épp budai és pesti rakparton.

Ha kérdése maradt vagy csak szeretné megtekinteni, várom hívását!