Csobánka, családi ház

Ár:

Alapterület: 247 m2

Szobák: 6

Ingatlan állapota: jó állapotú

Típus: kő családi ház

Komfort: duplakomfortos

Épület szintjei: 2

Lift: nincs

Légkondícionáló: nincs

Akadálymentesített: nem

Fürdő és WC: külön és egyben is

Kilátás: panorámás

Erkély mérete: 53 nm

Fűtés: gázkazán, vegyes tüzelésű kazán, cserépkályha

Kertkapcsolat: van

Parkolás: önálló garázs - benne van az árban

MONARCHIA-BELI KÚRIA *** ÉLETTÉR *** TERMÉSZETKÖZELSÉG *** PANORÁMA

ELADÓ Csobánkán egy páratlan történettel rendelkező, mai szemmel nézve is remek helyiség-elosztású, tágas, nagy belmagasságú Kúria avagy nemesi udvarház. 

A századelőn készült ingatlan paraméterei önmagában lenyűgözőek. A telek területe csaknem 2500 m2, a ház falai 65 cm vastagok és kőből készültek – hőtartásra tehát nem lesz panasz; a földszinti laktér belmagassága közel 3,5 méter, alapterülete önmagában közel 200 m2, amelyből csak a nappali 54 m2, de van még 5 szoba, 2 fürdőszoba is a házban, a konyha, kamra és étkező mellett. A teljes, nettó alapterület mindösszesen 292 m2 – két gyönyörű terasszal és az önálló garázzsal együtt (benne műhellyel és tárolóval). Amit a hasznos alapterület felett még érdemes említeni, az a beépíthető a tetőtér (br. 114 m2), mely (a födém, a tetőszerkezet és a -hélyazat is) az elmúlt években lett teljeskörűen felújítva, továbbá van hozzá egy csaknem 30 m2-es pince is fatárolóval. 
A garázs előtt 2 állásos fedett kocsibeálló, a kertben pedig egy különálló, domboldalba épített borospince, veteményes, 24 gyümölcsfa, komposztáló, magaságyás és meleg/üvegház van még, hinták és napozó terasz mellett.

TÖRTÉNETE

TÖRTÉNETE egészen az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza – 1905-ből már van feljegyzés az ingatlanról. Egy tehetős ügyvéd építette, akinek a leszármazottjai máig Csobánkán élnek. Az ’48-as államosítás idején a telekkel együtt felosztották az épületet 2 külön részre. Míg a ’70-es években Várnai Zseni (született: Weisz Eugénia) szocialista költőnő használta nyaralóként, egy évtizeddel később már az illegalitásban lévő ellenzék bázisa volt – itt nyomtatták a Szamizdat c. folyóiratot, mely a kommunista rendszerrel ellenkező gondolatokat tartalmazott, és emiatt a cenzúra nem engedte volna megjelenni. Olyan illusztris személyek tartottak itt találkozókat, mint például. Göncz Árpád későbbi köztársasági elnök. Korábbi tulajdonosa a teljes villamoshálózatot újította fel, jelenlegi tulajdonosa pedig – egy építőipari vállalkozó – megmentette az épületet: az esztétikai beavatkozásokon túl statikai megerősítésekkel és teljes födém-, illetve tetőfelújítással (cserével) további évtizedekre lakhatóvá tette amellett, hogy korhű építészeti stílusban bővítette. A tágas terasz nyári konyhával, búbos kemencével ugyanis 4 éve szintén kőből készült, míg a pergola egy erdélyi mesterek keze munkája egy korábbi paplak faanyagából. A terasz minden túlzás nélkül az ingatlan ékköve, ahonnan mesés panorámával tárul elénk a Pilis hegység, azon belül a Csobánka fölötti Csúcs-hegy és az Oszoly-csúcs.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Az épület fűtése megoldható egyrészről a Valliant gyártmányú központi, belső égésterű fali turbós kombi cirkó gázkazánnal. Másrészről a rendszerre párhuzamosan kötött modern vegyestüzelésű kazánnal is. A hőleadásért mindkét esetben lemezradiátorok felelnek. Emellett alternatívaként szolgál központi helyen – a nappaliban – egy fatüzelésű cserépkályha is.
Az ablakok régi típusú dupla, geréb-tokos nyílászárók. Hőmegtartás ide vagy oda, a nyári melegben 65 cm-es kőfalakon belül klímára semmi szükség a házban. A használati melegvizet a gázkazán állítja elő és egy melegvíztároló tartja benne a hőfokot.

CSOBÁNKA gyönyörű falu, a Pilis hegység dísze – félúton Pomáz és Pilisvörösvár között – remek, kanyargós utakkal, szép túraútvonalakkal. A településen bölcsőde, óvoda és általános iskola is van, orvosi rendelő, sportpálya, minden, ami az általános életvitelhez szükséges!

Ha kérdése maradt, vagy csak szeretné megtekinteni, várom hívását!

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉS *** TELJES HITELÜGYINTÉZÉS *** KÖZMŰÁTÍRÁS